Grand Prix Beroun 2012

Vydáno: 22.06.2012

V sobotu 21.července se v betonové skate plaze v Berouně uskuteční skateboardové závody s názvem Grand Prix Beroun 2012. Závod bude rozdělen do několika kategorií a velkým lákadlem rozhodně bude vysoké prize money a večerní koncerty.


 


Závod Grand Prix Beroun se jede v disciplínách streetstyle a best trick contest a bude rozdělen do třech kategorií. V kategorii PRO se potkají sponzorovaní jezdci společně s jezdci staršími 16ti let. Kategorie AM je určena pro nesponzorované jezdce a jezdce mladší 16ti let. Všechny dívky bez rozdílu věku mají svou vlastní kategorii GIRLS.
Grand Prix Beroun 2012 je součástí mini-série společně s akcí Pražský Démon, který se pojede v září a to ve skateparku Gutovka v Praze. 


 


Součástí závodů bude i bohatý hudební festival Rock Show Beroun, který začíná v areálu skateparku od 19:00 a končí úderem půlnoci. Po něm bude pokračovat after party s DJem Lucky Boy (Monster Energy) až do rána.


 


Program
8:00h Trénink
8:00-9.00h Registrace jezdců do závodu do 15 let
9:30h Start závodu do 15 let 
10.00-11:00h Registrace do hlavního závodu
11.00-11:45h - Trénink
12.00h Start kvalifikace hlavní závod 
17.30h Start finále hlavního závodu 
18.30h MATIX Best trick
19.00 Prague Conspiracy
20.00 No Heroes (alternative pop)
21.00 Vyhlášení výsledků
21.15 LA4 a DJ Pufaz, MalyMan (hip hop)
22.30 Rocket Dogz (rockabilly)
23.30 DJ –Lucky Boy


 


STARTOVNÉ
Startovné do závodu do 15 let Rookie Grand Prix Beroun je 50,-Kč. Ke startovnému obdrží každý závodník zdarma věcnou cenu od sponzorů závodu a energy drink (energy drinky pouze pro zavodníky od 13ti let)


 


Startovné pro hlavní závod Grand Prix Beroun je 250,-Kč – při registraci předem online na emailugrandprixberoun@seznam.cz. Registrace na místě 400,- Kč (v ceně voda, sandwich, energy drink, dárek).


 


POČET ZÁVODNÍKŮ:
Maximální počet závodníků pro kategorii AM je omezen na 30.
Pro kategorii PRO je maximální počet závodníků omezen na 55. Z toho 30 závodníků bude pozváno a zveřejněno do 2 týdnů před závodem, 25 závodníků se může přihlásit emailem nebo na místě.


 


PRIZE MONEY
Kateogie do 15 let: Věcné ceny v hodnotě 40.000,-Kč. Vítěz tohoto závodu navíc získá 12ti měsíční sponzoring od firmy vyrábějící skateboardovou obuv VANS, která je jedním z hlavních sponzorů celého závodu. 
Kategorie GIRLS: Věcné ceny v hodnotě 20.000,- Kč.


 


MATIX BEST TRICK:
Kategorie PRO: 5.000,- Kč
Kategorie AM: Oblečení od hlavy až k patě od firmy MATIX vyrábějící skateboardové oblečení a doplňky.
Kategorie PRO: 50.000,- Kč a věcné ceny.


 


V závodech MONSTER ENERGY & VANS GRANDPRIX BEROUN a AMBASSADORS PRAŽSKÝ DÉMON budou navíc závodníci sbírat body do celkového pořadí. Po skončení celé mini série budou vyhlášeny celkové výsledky a vítězové této série budou odměněni poukazem na skateboardovou tour, která vyjde v Board magu.


 


SYSTÉM ZÁVODU
Závod do 15let Rookie 
Závod se jede formou skupinového jamu 4 jezdci v jedné skupině délka jízdy 3min. Každá skupina má pouze jednu jízdu.Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů.Celkové pořadí závodu Rookie Grand Prix Beroun bude tedy určeno po jedné jízdě každého jezdce.Vítěz tohoto závodu získáva divokou kartu „Lucky Rookie“, díky čemuž bude zařazen do pokročilé fáze v závodu kategorie PRO.


 


Hlavní závod 
Kvalifikace se jede formou skupinového jamu 5 jezdců v jedné skupině, délka jízdy 6minut.
Každá skupina má pouze jednu kvalifikační jízdu. Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů. Systém jamů v tomto závodě bude tzv. ORGANIZOVANÝ JAM, kdy mají jezdci určené pořadí, které po dobu jízdy udržují.


 


Do ČTVRTFINÁLE postupuje 19 nejlepších jezdců kvalifikace, ke kterým se přidá vítěz závodu kategorie AM (Lucky Rookie.
Čtvrtfinále v počtu 20 jezdců se jede opět formou Organised Jam, 4 jezdci v jedné skupině délka jízdy je 5 minut. Po odjetí každé skupiny mají rozhodčí 1 minutu na zapsání bodů.


 


Dohromady bude ve FINÁLE závodit 9 jezdců, kteří vytvoří skupiny po 3 riderech a systém závodu se změní na vyřazovací jízdy. Každá skupina o 3 jezdcích pojede 4 minutový Organizovaný Jam po třech jezdcích, kde vždy jeden (nejlepší jezdec) postupuje do dalšího kola (SUPER FINÁLE), kde se utká s vítězi dalších skupin.


 


SUPER FINÁLE: Jede se formou JAMU 3 super finalistů na 4 minuty. Po 2 minutách je JAM přerušen a porotou je zvolen nejslabší závodník, který v závodě končí na celkovém 3. Místě. Zbylí závodníci po minutové přestávce pokračují dalšími 2 minutami, po kterých bude zvolen vítěz závodu VANS / MONSTER ENERGY GRAND PRIX 2012


 


Délka jízdy v jednotlivých jamech muže být na začátku závodu upravena dle počtu přihlášených jezdců.


 


Vyhlášení výsledků závodu proběhne po koncertu skupiny NO HEROES ve 21:00h na hudebním pódiu a zúčastní se ho zastupitelé města Beroun, zástupci partnerů akce a kapely hrající na večerním festivalu.


 


Věcné ceny budou předány závodníkům při vyhlášení závodu. Prize money poté mezi 21:30 a 22:00 v akreditačním stánku závodu.


 


Oficiální stránky a Facebook závodu:
www.grandprixberoun.cz 
facebook.com/grandprixberoun